Още един член на екипа на Григор Димитров даде положителна проба за коронавирус. Tenniskafe съобщава, че физиотерапевтът на най-добрия български тенисист Алгис Христов е болен от COVID-19.

Тази новина идва по-малко от 24 часа, след като хасковлията даде положителен тест в Монако. Той се прибра там от турнира в Задар, тъй като се почувства физически неразположен, но до вчера не бе ясно дали причината е била коронавируса.

Бившият №3 е прекарал няколко часа в болница, в която са му направени допълнителни изследвания на белите дробове. Резултатите от тях ще излязат през идните следващите дни. През последните 2 седмици българинът участва на демонстративното състезание Adria Tour в Сърбия и Хърватия, организирано от Новак Джокович.

Физиотерапевтът на Григор стана популярен в тенис средите с това, че е един от верните хора в щаба на първата ни ракета. Неговата роля е „да напомня на спортистите да си мият зъбите“, както обича да се шегува. Или иначе казано, да отговаря за толкова невъзможна мисия, че и Том Круз не би се наел да я изпълнява – превенция от контузии.

„Основната ми роля в щаба на тенисистите е възстановяването. Аз съм физиотерапевт. Моята задача не е да лекувам травми на корта, а да предотвратявам такива“, обяснява той.