Организаторите на тенис турнира Sofia Open публикуваха съобщение относно провеждането му и евентуалното пренасрочване на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, който вероятно ще бъде проведен през есента седмица след приключването на US Open.

Пандемията от коронавирус принуди французите да отложат състезанието с 4 месеца. Началото ще бъде дадено на 20 септември и ще продължи до 4 октомври.

Това ще обърка изключително много програмата на всички водещи играчи, тъй като само седмица по-рано (на 13 септември) ще приключи US Open, а междувременно в седмицата 28 септември - 4 октомври по график в календара е София Оупън, където Григор Димитров е заявил участие. Предвид ситуацията обаче е твърде възможно той да бъде преместен по друго време.

"Уважаеми приятели на тениса, 
Наясно сме със съобщението на Френската федерация по тенис относно пренасрочването на "Ролан Гарос" заради настоящата пандемия от коронавируса и очакваме АТР - ръководния орган на Тура, за становище по темата. ОATP разглежда това разместване, води дискусия с WTA, ITF и другите турнири от "Големия шлем", с които работи в тясно сътрудничество, и планира да излезе с официална позиция в близките дни."