Организаторите на Ролан Гарос обявиха по-рано днес, че изместват турнира за есента заради пандемията с коронавируса. Откритото първенство на Франция ще се проведе между 20 септември и 4 октомври.

Тази наложителна мярка обаче изобщо не е съгласувана с останалите висшестоящи ръководни органи в тениса. Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация – Стив Саймън споделя, че WTA са били изненадани от решението. Канадският тенисист Вашек Поспишил, който е и член на Съвета на играчите на АТП разкрива следното пред „Ню Йорк Таймс“:

„Това е безумие! Това са наистина тежки времена, безпрецедентни, и това е в противовес на цялата идея за съвместно сътрудничество с тура. Имаме календар. Водим дискусии и преговори между организаторите на турнирите от Големия шлем и АТП. Винаги се опитваме да е удобно на всеки, а те не са се консултирали нито с АТП, нито със състезателите или с останалите турнири. Това е много егоистично действие. Практически се налагат в момента и това е много арогантно“, споделя 29-годишният канадец.