Рафаел Надал е двукратен шампион на Уимбълдън и в последните години предпочита да не играе официални мачове преди „Ол Инглънд клъб“, а да се подготвя за турнира на своя почва, където е роден – на остров Майорка. Сега обаче плановете му може да се променят.

От пресслужбата на АТП обявиха, че от следващата година Майорка ще се присъедини към календара с турнир на тревни кортове. Състезанието ще бъде от категория АТП 250 и ще замени това в Анталия, което просъществува едва 3 години – от 2017 до 2019-а.

Турнирът в Майорка ще бъде с общ награден фонд 900 000 евро и ще се проведе в периода 20-27 юни 2020 година.

За първи път от 2002 г. на остров Майорка отново ще има тенис турнир. Испания вече ще може да се похвали с три надпревари в календара, заедно с Мастърса на клей в Мадрид и АТП 500 на клей в Барселона.

„Изключително горд съм, че след толкова много години в Майорка отново ще има АТП турнир“, коментира чичото на Рафа - Тони Надал, който ще бъде турнирен директор.

„Очакваме да предложим на феновете силен списък с играчи в седмицата преди Уимбълдън. След успешни 4 издания на женския турнир, сега ще гледаме и мъжки тенис в Майорка“, каза още той.