Григор Димитров ще изиграе трети пореден следобеден мач в Ротердам. След успехите си над Юичи Сугита и Филип Краинович в два сета, българинът излиза срещу Андрей Рубльов в петък в битка за място на полуфиналите в турнира.
 
 
Програмата на централния корт в "Ахой Арена" започва от 12 часа българско време с мача на двойки Дамир Джумхур/Филип Краинович - Оливер Марах/Мате Павич.
 
След тях, но не преди 13:30 часа е първият четвъртфинал между Томаш Бердих и Давид Гофен. Именно те двамата ще определят и евентуалния съперник на Димитров на полуфиналите.
 
За да има изобщо такъв обаче Григор ще трябва да постигне втората си победа над Рубльов. Двамата излизат на корта веднага след мача Бердих-Гофен или ориентировъчно в диапазона 15-17 часа. 
 
До този момент българинът и руснакът имат два мача помежду си като и двата са в турнирите от Големия шлем през последните месеци. Първо Рубльов изненадващо победи в три сета на US Open, а в последствие Димитров взе реванш в третия кръг на Australian Open.
 
Във вечерната сесия от 20:30 часа най-вероятно ще излезе Роджър Федерер. Преди това тази вечер Маестрото трябва да победи Филип Колшрайбер, а при успех в петък вечер ще излезе срещу един от холандците Хаасе или Грикспоор с цел отново да се изкачи под №1 в света. 
 
Програмата затварят Андреас Сепи и Даниил Медведев.