Кей Нишикори ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на Мастърса в Рим.

Това стана факт, след като в двубой от първи кръг японецът победи Фелисиано Лопес със 7:6(5), 6:4.

Нишикори стигна до успеха след първи сет, преминал под диктовката на сервиращите. В тайбрека обаче изобилстваха минипробивите като в крайна сметка Нишикори надделя със 7:5.

Бившият №3 в света започна втория сет с пробив, който бе върнат за 3:3, но последва нов за 4:3, след което Нишикори реализира първия си мачбол при 5:4.

Нишикори пропусна голяма част от миналия сезон, както и началото на настоящия, заради контузия в дясната китка. Това го смъкна доста в ранглистата, в която в момента е №24.

В последните седмици обаче Самурая демонстрира възвръщане на формата като в Монте Карло стигна до финал след победа над тенисисти като Томаш Бердих, Марин Чилич и Александър Зверев.

Той обаче е в серия от три поредни поражения - финалът в Монте Карло срещу Рафа Надал (3:6, 2:6) и от Гийермо Гарсия-Лопес в Барселона (отказване) и от Новак Джокович в Мадрид (5:7, 4:6).

Нишикори определено не е особено любим съперник на Григор, тъй като е спечелил три от четирите двубоя помежду им до момента. Единственият успех за българина обаче дойде в последния им двубой - финалът в Бризбейн през 2017-а. До този момент двамата не са играли на клей.

Любопитното е, че в неделя двамата направиха обща тренировка.