Григор Димитров тренира усилено за участието си на Мастърса в Рим. Българинът проведе тренировка с потенциалния си съперник във втория кръг на надпреварата Кей Нишикори. 

Тежък жребий за Григор Димитров в Рим

Преди това първата ни ракета се засече на корта с Хуан Мартин дел Потро и се здрависа с него. Феновете побързаха да заснемат любимците си и да разпространят видеата в социалните мрежи. 

Освен това из интернет пространството плъзнаха сериозен брой снимки на Димитров и негови почитатели, засекли го в италианската столица. 

Гришо е поставен под №3 и като такъв почива в първи кръг, но още във втория ще срещне някого измежду Кей Нишикори и Фелисиано Лопес.

За осминафинал най-високо поставеният вероятен съперник е Джак Сок, който още в първи кръг ще срещне Давид Ферер. За четвъртфинал опциите са бившият №1 Новак Джокович и американския гигант Джон Иснър

Григор: Нямаше много тенис, направих каквото можах

Всичко това се случва в горната половина на схемата, където е и №1 в схемата Рафаел Надал. Интересното е, че Надал може отново да играе на четвъртфинал с Доминик Тийм, който спря победната му серия в Рим. С някой от тях Григор може да играе на полуфинал.

 

@grigordimitrov #grigordimitrov #practice #roma 🙌

A post shared by Grigor Dimitrov Videos (@grigorvideos) on