Григор Димитров се представя великолепно на финалния АТP-турнир за годината. Макар да е дебютант в Лондон, нашето момче вече си осигури място на полуфиналите, при това като лидер в своята група. А му остава още един мач в нея. 

България вярва в Григор и успеха му!

Макар да няма интрига около крайното му класиране, на Гришо му предстои важен мач с испанеца Пабло Кареньо Буста от 22:00 часа тази вечер. Важен, защото в този турнир всяка победа носи огромен брой точки. 

След куп пробиви и грешки, Сок осигури среща с Гришо

Ако надделее над коравия съперник, първата ни ракета ще прибави нови 200 точки към актива си в ранглистата. За да събере такъв актив от друг турнир от по-нисък ранг, той ще трябва да елиминира няколко съперника, а тук това може да му се удаде с един двубой, така че битката с Кареньо Буста не е никак за подценяване. 

Вижте райското кътче, на което Гришо ще отиде след Лондон

Балансът помежду им е равен. Те са се срещали четири пъти на ниво АТР, като имат по два успеха. Психологическото предимство изглежда за испанеца, защото той спечели последните два сблъсъка помежду им. 

Култов въпрос към Гришо за Маша, той говори за България

Тази година те имат само една среща до момента и тя беше в третия кръг на Ролан Гарос. Тогава Кареньо Буста спечели на любимите си червени кортове със 7:5, 6:3, 6:4. Другата му победа над нашето момче също е на клей - през 2016 г. на Мастърса в Мадрид със 7:6, 6:4. 

Гришо: Горд съм, че съм българин

Но когато се отнася до сблъсъци на закрито, Гришо гази своя съперник. Те са се срещали на такава настилка в "Берси" на Мастърса в Париж през 2015 г. и първата ни ракета е безмилостен - 6:4, 6:1. 

Сега и двамата излизат психологически необременени за битката помежду си. Българинът, защото се е класирал напред, а испанецът, защото няма никакви шансове за следващата фаза. Всъщност, още с влизането му в надпреварата беше ясно за Кареньо-Буста, че продължаването напред ще е много тежко. 

Той влезе като резерва след контузията на сънародника му Рафаел Надал. Засега испанските тенисисти имат само загуби през тази година на финалния АТР-турнир и родните фенове се надяват тази тенденция да продължи.