Джак Сок ще е съперникът на Григор Димитров на полуфинала на ATP Финалите в Лондон.

Той се наложи над Александър Зверев със 6-4, 1-6, 6-4 за час и 55 минути игра и така си осигури мястото в четворката.

Обявиха началния час и на полуфинала на Григор в събота

Двубоят премина през куп обрати и много амплитуди в играта на двамата тенисисти.

Джак Сок се нуждаеше от 43 минути, за да спечели първия сет, в който почти нямаше гейм без точки за пробив.

Зверев пропусна първи да пробие подаването на съперника още във втория гейм, а след това сам се озова в по-лошата позиция и спаси три точки за пробив в третия. В седмия гейм Сок успя да матира Зверев и стигна до ключов пробив. Той успя да затвърди това, а след това можеше да приключи с втори пробив сета, но пропусна първия шанс. От своето подаване той обаче не сгреши и наклони везните след 6-4.

Във втория сет обаче Зверев сякаш избухна, за по-малко от половин час спечели със 6-1, като даде изключително малко точки на противника.

Така в третия сет всичко стартира отначало, но по доста странен начин - с два пробива в първите два гейма.

Сок обаче проби сервиса на Зверев и в четвъртия гейм, за да поведе с 4-2. Младият германец се върна в мача с пробив в седмия гейм, но след това на корта Сок демонстрира по-здравите нерви и от 4-4 даде само три точки на Зверев, за да стигне до победата.

Зверев направи и ключова двойна грешка, а след това не си даде шанс и прати топката в аут за край на мача, а с това и на участието си в турнира.

След края на двубоя Сок коментира и предстоящия сблъсък с Григор Димитров: "Той играе невероятен тенис. Видяхте как спечели последния си мач. 2017-та е страхотна за него. Играхме вече няколко пъти заедно, така че се познаваме добре."