Култов въпрос, в който бе замесена бившата му приятелка Мария Шарапова, получи най-добрият ни тенисист Григор Димитров след победата си над Давид Гофен в Лондон.

„Българин сте, роден сте в Хасково, живял стев в Париж, сега живеете в Монте Карло, имали сте руско гадже в Лос Анджелис и още други, така че бих искал да знам, дали се чувствате като гражданин на света”, попита репортерът, на което Гришо първо реагира със смях, а после отговори с чувство за хумор.

„Споменахте само една приятелка?! Хайде де! И пропуснахте две страни, в които съм живял."

Ясно е кога играе Григор в петък

„Радвам се на един от най-добрите ми сезони. Радвам се, че съм тук. Щастлив съм. Животът в тениса може да се отклони в различни посоки. Един ден мога да говоря много за това. Няма от какво да бягам. Попитайте ме нещо директно и ще отговоря. Вие просто изброихте фактите”, продължи в същия дух Григор Димитров.

БЕЗМИЛОСТЕН: Григор сгази Гофен и е на полуфинал в Лондон!

Григор в Лондон: Тук съм, за да играя като днес

Григор Димитров

източник: LAP.bg

Първата ни ракета каза и много хубави думи за България.

„Дълбоко в сърцето си аз съм си българин. Паспортът ми е български, състезавам се за България. Горд съм, че съм българин и не се срамувам от нищо. Най-важното за всеки е да намери баланса си и да следва мечтата си”, категоричен бе Димитров.

„Сега чувствам, че имам нещо солидно за мен. Чувствам се комфортно с нещата около мен. Класирането е цел, да, в края на годината. Някои неща се получиха по-добре, отколкото очаквах и оценявам това. Вече мисля за мача в петък. Това е най-важно за мен сега”, каза още Григор Димитров.

Емоцииите на Гришо в наказателната акция срещу Гофен

„Дани Валверду заслужава да му се отдаде дължимото за резултатите до тук. Всеки един от екипа ми. Без тях нямаше да е същото. Отново благодаря на целия екип, на семейството ми, на близките приятели. Това е най-важното. Другото няма значение, ако това е наред”, добави първата ни ракета в мъжкия тенис и продължи:

„Опитваме се да градим върху всеки малък успех. Не знам дали е било лесно в мача срещу Гофен. Началото на мача беше едно от най-важните неща. Първите четири гейма изиграха най-голяма роля. Гледах целия мач на Гофен с Надал. Нямаше нещо, което да не знам като очаквания.”

„Имам да играя мач в петък. Това е приоритет номер 1. Дори да съм се класирал, това не значи нищо за мен в момента.  Винаги е добре да видиш на какво ниво си спрямо останалите. Приятно ми е да знам, че ще играя в събота, но мачът в петък е много важен за мен”, отсече Григор Димитров.

Въпросния момент можете да видите след 9-ата минута на прикаченото видео, а малко по-късно Григор отговаря на български език на родни журанлисти: