Рафаел Надал ще пропусне тазгодишното издание на Ролан Гарос. Освен това той обяви, че ще спре временно с тениса заради контузията, която го измъчва от началото на годината. Това обяви самият той на извънредна пресконференция.

36-годишният Надал няма да играе във френската столица за пръв път от 18 години. Той дебютира през 2005 г. и спечели турнира 14 пъти, включително и миналата година. Краля на клея разкри, че контузиите през последните години са го накарали да вземе решение да не играе известно време.

„Контузията не се подобрява, както очаквахме...Нямам намерение да продължа да играя през следващите месеци“, сподели още Надал. Испанецът заяви още, че 2024-а година най-вероятно ще е последната му година като професионален тенисист.

"Ако продължа да играя сега, не мисля, че мога да го правя и през следващата година. Намерението ми е следващата година да ми бъде последна и да играя само на турнирите, които харесвам, за да се разделя подобаващо с тях", каза още Надал.

"Ако не си щастлив, това се отразява и на личния ти живот. Мечтаех да играя на "Ролан Гарос", но не е възможно. Няма как да подобря това, което трябва, за да съм на високо ниво", съжали Рафа Надал.