Проблемите с коленете, които тормозят Рафаел Надал през цялата му кариера, продължават да го преследват и през тази година. Испанецът се оплака, че се има "натрупани нива на стрес" в коляното от участието му в двата турнира в Китай в последните две седмици. 

За да не се стигне до по-тежка травма, която дори може да застраши кариерата му, световният номер едно отказа участие в следващата заявена от него надпревара - в Базел, от категория АТР 500. 

Маестрото прегази Надал, продължава да пише история

Засега тази травма не влияе на плановете му за останалите турнири до края на годината. Те ще бъдат в Париж, от сериите Мастърс 1000, както и финалния турнир за 2017 г. в Лондон. 

"За съжаление, трябва да обявя, че няма да играя в Базел. До това решение се стигна след визита при лекаря ми. Събрал се е прекалено много стрес в коляното ми, проблем, който ме мъчеше от доста време в Шанхай."

"Докторът ми препоръча горещо да почивам известно време. Все пак направих два много силни турнира в Китай и сега е времето да си взема кратка почивка преди финалния спринт", заяви Надал.