Анди Мъри се прости с участието си в тенис турнира от сериите ATP 250 в Джухай, Китай, след като загуби на осминафиналите от Аслан Карацев с 6-4, 3-6, 2-6 за близо три часа игра.

Бившият номер 1 в света спаси четири точки за пробив в четвъртия гейм, преди да направи пробив в подаването на съперника. Седмият поставен дръпна с 5-2 след нов брейк, но след това пропусна сетбол на собствен сервис и Карацев намали на 4-5. Все пак, Мъри поведе в сетовете, въпреки че трябваше да отразява две точки за връщане и на втория пробив аванс. Във втората част руският тенисист дръпна с пробив и 4-1, преди шотландецът да го върне в седмия гейм. Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем обаче отново се пропука и този път Карацев спечели с 6-3, въпреки че трябваше да спасява точка за пробив. Това сякаш пречупи съпротивата на иначе изключително борбения британец, който изостана с 0-4 след два пробива в третия сет и оттам-насетне за него нямаше връщане назад в мача.

И двамата приключиха с положителен баланс уинъри и непредизвикани грешки - 14-4 за Мъри и 16-8 за Карацев. В спор за място на полуфиналите Карацев ще играе с победителя от мача между Марк Полманс и втория в схемата Камерън Нори.

В останалите три четвъртфинала от надпреварата поставеният под номер 1 Карен Хачанов играе с Маккензи Макдоналд, Себастиан Корда се изправя срещу Томас Мартин Ечевери, а Йошихито Нишиока е съперник на Ян-Ленард Щруф.