Популярният тенис треньор Патрик Муратоглу смята, че ако Роджър Федерер е най-великият тенисист за всички времена, то Новак Джокович е най-силният.

Муратоглу коментира в своята колонка на Le Figaro завръщането на сръбския тенисист на върха в световната ранглиста, макар че преди това бе дълго време извън корта заради проблеми с контузия. 

"Завръщането на Новак на върха в световния тенис е наистина едно от най-значимите спортни събития през 2018 година. Това беше и непредсказуемо, и предсказуемо. Защо непредсказуемо? Защото той не бе добре ментално, махна целия си екип и доведе Пепе Имас, който е много спорен характер. По това време Новак загуби душата си като играч и по време на мачовете като, че ли не се интересуваше от някои събития, които преди това приемаше доста емоционално", заяви Патрик Муратоглу, цитиран от tennis.bg и добави:

"Но завръщането му на върха бе предсказуемо, тъй като спадът на формата му бе продиктуван най-вече от неговото психическо състояние. В крайна сметка обаче това се промени и за всички бе ясно, че ако воинът Джокович се върнe, резултатите неминуемо ще дойдат. Той върна стария си екип, върна своята увереност и се върна към победите. Неговото голямо завръщане потвърждава мнението ми за неговите качества. Новак доминира в света на тениса, когато е в най-добра форма."

"Ако Федерер е най-великият играч за всички времена то Новак е най-силният", категоричен бе Патрик Муратоглу.