Сръбският тенисист Новак Джокович показа добра форма на демонстративния турнир Мубадала Оупън в ОАЕ и на финала се справи с Кевин Андерсън с 4:6, 7:5, 7:5 за два часа и 16 минути игра.

В първия сет се игра гейм за гейм, водеше се равностойна борба. Но в деветия гейм на сета Андерсън успя да реализира брейк, който му донесе преднина. При следващия си сервис южноафриканецът затвърди подаването си и спечели с 6:4.

Подобен беше сценарият и във втория гейм, като Джокович все не успяваше да пробие подаването на противника си. Но това се случи в най-важния момент- за 6:5, след което спечели със 7:5.

Третият сет мина по сценарий като първите два. А битката дори беше по-тежка. Джокович имаше точка за мача при 5:4, но не използва тази възможност. Нова подобна възможност се появи при 6:5, която също пропусна, но от втори опит вече взе и мача с 2-1 сета.

В мача за 3-ото място руснакът Карен Хачанов се наложи с 2-1 сета над Доминик Тийм (Австрия). На мястото на Тийм трябваше да играе Рафаел Надал, който обаче се отказа. Така Хачанов спечели с 6:3, 4:6, 10:3. Така руснакът спечели за втори път в рамките на три дни срещу австрийския си съперник. Мотивът на Надал да се откаже от този мач е, че иска да има повече време за почивка преди старта на турнира в Бризбейн.