Осемкратен шампион от Големия шлем да ти почиства корта! Едва ли много хора могат да се похвалят с подобно нещо, но именно това се случва на Григор Димитров по време на подготовката му в САЩ.

Преди няколко дни българинът напусна дома си в Монте Карло и се насочи към Лас Вегас, за да направи подготовка с новия член на своя екип - легендата Андре Агаси.

А самият американец очевидно има огромно желание да помогне на българина, защото сам се нае със задачата да подсуши мокрия корт и да го подготви за поредната тренировка.

Това пък разкри друго голямо име в тениса - Дарън Кейхил. Тенис треньорът публикува селфи на себе си и Григор, които очевидно се забавляват с вършещия работата Агаси. "Това се казва отдаден треньор", написа човекът, който е сред най-добрите в треньорския бранш.

Не е ясно, дали и самият Кейхил не помага в подготовката на Димитров, което със сигурност би било чудесна новина. 

Австралиецът Кейхил е извеждал трима тенисисти до №1 в света. Под негово ръководство Лейтън Хюис се превърна в най-младия №1 в ранглистата, а Андре Агаси в най-възрастния такъв.

През последните две години Кейхил бе треньор на Симона Халеп, която също изпълни целта си и стигна до върха на световния тенис като спечели и Ролан Гарос през тази година. Двамата обаче прекратиха сътрудничеството си и сега Кейхил няма свой играч. Той работи и като анализатор за ESPN по време на турнирите от Големия шлем.

Григор отиде да се готви при Агаси

Григор: Агаси ще ми помогне най-вече психически, започваме сезона с много нови неща