Световният номер 1 Роджър Федерер обеща интересен финален сблъсък срещу първата ни ракета Григор Димитров в Ротердам. Също така швейцарецът разкри и че увереността на българина, която той придоби по време на миналия сезон, може единствено да е в негов плюс.

Маестрото сбъдва желания! Чака ни ново зрелище Димитров - Федерер

Очакваният от голяма част от тенис запалянковците двубой стана факт, след като Маестрото отстрани Андреас Сепи с 6:3, 7:6(3) от пътя си, а българинът надделя над Давид Гофен, който се контузия във втория сет.

“В момента Григор се намира в невероятна форма. Той направи страхотен минал сезон. Започна много добре настоящия. Той работи здраво и смятам, че увереността, която придоби миналата година, може би ще бъде решаваща за него и бъдещето му”, каза Федерер.

Гришо на финал в Ротердам, Гофен се самоконтузи

“Ще бъде интересен мач за мен. Харесва ми да играя срещу  Григор. Смятам, че знам как се чувства той, тъй като и двата играем с една ръка при бекхенд. Трябва да опитам да играя агресивно срещу него и да се надявам за позитивен изход от мача. Също така се надявам и сервисът ми да работи, както ми се иска”, допълни той.