Вече един въпрос преоблдава на всяка пресконференция с участието на великия Роджър Федерер. А именно - Кога ще се откаже от активната си кариера. С оглед на възрастта си - 38 години, това изглежда съвсем логичен въпрос, но той все още няма своя окончателен отговор. 

Редица анализатори врачуваха, че Маестрото ще сложи ракетата окончателно в куфара след Олимпийските игри в Токио догодина. Наскоро обаче той подписа договор за демонстративен турнир до 2022 г., когато ще е вече на 41. Разбира се, за да участва там, не е задължително да е професионален спортист. И все пак: Кога ще се откаже Роджър Федерер?

"От известно време все това ме питате. И все оставате разочаровани от отговора ми. Съжалявам, че пак ще ви разочаровам, но самият аз все още не знам отговора на този въпрос. Не знам кога ще спра, но със сигурност знам, че след отказването си искам да обучавам млади тенисисти. И бих искал да го правя в академията на Рафаел Надал", заяви Федерер. 

Маестрото вече има солиден график за 2020 г., а според редица медии вече се работи и по определянето на турнирите, в които ще участва през 2021 г. Самият той намекна преди време, че може да остане на корта и до 42-годишна възраст, но всичко зависи от здравословното му състояние.