Световният номер 3 Роджър Федерер ще участва на Откритото първенство на Франция през следващата година. Легендарният тенисист потвърди участието си на Ролан Гарос 2020, само два дни след като заяви, че ще играе и на Олимпиадата в Токио следващото лято.

Швейцарският маестро не участва на турнира от Големия шлем в Париж от 2016 до 2018, но тази година се завърна на червените кортове във френската столица и достигна полуфиналите, където бе спрян от Рафаел Надал. "Ще играя на Ролан Гарос. Най-вероятно няма да участвам на много турнири преди това, особено с плановете ми да участвам на Олимпиадата. Най-вероятно ще играя на Ролан Гарос, след това Хале, Уимбълдън, Олимпиадата и след това може би Синсинати и Ю Ес Оупън", сподели Федерер пред Си Ен Ен.

38-годишният Федерер има една титла от Откритото първенство на Франция, спечелена през 2009 година, когато победи на финала шведа Робин Сьодерлинг. В последните години той сериозно олекоти графика си и напълно пропускаше сезона на червено, но тази година игра на Мастърса в Рим и на Ролан Гарос. Решението на Федерер да участва на всички големи турнири през следващата година, включително и Олимпиадата, наведе неговите фенове на мисълта, че може би 2020-та година ще е последната в кариерата на великия швейцарец. /БГНЕС