Точно след 7 дни започва най-голямото събитие в света на тениса - Уимбълдън. През тази седмица се играят няколко турнира от по-ниската категория АТР 250, но Григор Димитров не участва в тях. Вместо това обаче българинът е заявил участие на два демонстративни турнира, които се провеждат през следващите дни в два от най-елитните клубове в Лондон, в които не всеки има възможност да играе - The Boodles и The Hurlingham.

По традиция и в двата клуба в седмицата преди Уимбълдън се организират подобни демонстративни турнири, които са и удобна възможност за най-добрите да направят последни тренировки в игрова обстановка преди да излязат на свещената трева на "Ол Инглънд Клъб".

Григор често е играл в The Boodles, а присъствието му определено ще бъде посрещнато с радост от богатите дами по трибуните. Той ще играе в надпреварата във вторник, а негов съперник ще бъде талантливият грък Стефанос Циципас. Двубоят е с начален час 16:30 българско време.

На корта в The Hurlingham Григор ще бъде в четвъртък от 16 часа срещу Карен Хачанов от Русия.

В този турнир ще участват още Мария Шарапова и Рафа Надал, а на The Boodles личат имената на Саша Зверев, Ник Кириос, Хуан Мартин дел Потро и шампионът от Хале Борна Чорич.