Иван Любичич изрази мнението си относно случващото се в света на тениса. Един от най-добрите хърватски тенисисти коментира и темата за Новак Джокович и неговото емоционално състояние след загубения финал от Даниил Медведев. 

Настоящият треньор на Федерер погледна и по-напред във времето, като според него доминацията на тримата големи изобщо не е приключила.

„Ще започна с това, което се случва около Джокович, защото много хора се изказаха по този въпрос. Да, факт е, че той пропусна голям шанс, но нищо фатално не се е случило.  Това негово поражение във финала ни показа, че и Новак на първо място е човек и също може да се поддаде на напрежението. Най-логичното бе да си вземе дълга почивка и да опита да прекара повече време със семейството си. Аз мисля, че сърбинът ще бъде много мотивиран, когато се завърне. Ноле е в списъка с участници за Индиън Уелс, но нека да видим дали ще се появи там. Няма да съм изненадан, ако  реши да играе чак през следващата година. Все пак, първото място в световната ранглиста изобщо не е сигурно, тъй като Медведев е близо и според мен, Джокович не би желал  да загуби и позицията си на световен номер 1. Нещо ми подсказва, че той ще пропусне Индиън Уелс и по-скоро съм склонен да твърдя, че ще го видим на последния турнир от мастърс сериите в Париж, и на финалите на ATP, в Торино. Каквото и да стане обаче съм сигурен, че Джокович ще се върне по-силен. Забелязвам големи промени в световния тенис и ясно си личи как младите настъпват. Медведев, Рубльов, Зверев, Циципас, Шаповалов и много други тепърва ще искат да печелят много отличия.  Поради тази причина 2022 година ще е страшно интересна, защото тогава най-ясно ще видим дали е приключила доминацията на тримата големи. Както знаем, тогава се очаква  всички да са на линия, а да не забравяме и завръщането на Делпотро. Считам, че Федерер, Надал и Джокович все още могат да се борят за големите трофеи, но  ще бъде чудесно да ги видим в битки срещу младежите, които са жадни за голямата сцена. На голям шлем, във формат 3 от 5 сета, мисля, че ще е малко сложно за тримата големи да изиграят 7 мача на най-високо ниво, но предстои да разберем. Надявам се само всички да са здрави, за да можем да се наслаждаваме на тенис от най-висока класа“, заяви бившият световен номер 3.