Преди броени дни завърши поредното издание на Лейвър Къп. Отборът на Европа се наложи убедително над тима на останалия свят, и завоюва четвърто поредно отличие в надпреварата. И макар че Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не бяха в състава на европейците, швейцарецът пристигна специално в Бостън, за да наблюдава състезанието.

Федерер бе забелязан на няколко пъти на трибуните, а всеки път той бе посрещнат с бурни овации. Това за пореден път показа огромната любов на феновете към „маестрото“, а подобно мнение изрази и световният номер 19 Райли Опелка.

Опелка, който представляваше света, сподели, че е възхитен как е възможно една личност да влияе по подобен начин на цялата публика. Американецът не скри възхищението си от 20-кратния шампион от „шлема“ и засипа един от най-великите за всички времена с комплименти.

„Възхитен съм от Роджър. За пореден път видяхме какво означава той за целия тенис свят. Винаги, когато камерите  го показваха, залата буквално избухваше. Това не го може всеки и виждаме как за няколко секунди един човек е способен да промени настроението на хората. Роджър Федерер е един от най-обичаните спортисти, където и да се появи и той сам си е заслужил тази любов. Възхищавам му се за всичко, което е постигнал и се надявам, че ще можем да се наслаждаваме на присъствието му по кортовете поне още известно време“, каза 211-сантиметровият тенисист.