Бившият национал за Купа Дейвис Ивайло Трайков изрази мнението си за представянето на младите ни таланти Адриан Андреев и Александър Донски, които изиграха чудесни мачове съответно срещу Денис Истомин и Мартин Клижан, но загубиха в два сета.

Андреев ни размечта за светло бъдеще, загуби достойно от Истомин

Трайков е треньор на Андреев и не скри, че е горд от представянето на възпитаника си: "Искам да поздравя Адриан за начина, по който изигра този мач. Много доволен и горд съм от него като негов треньор. Показа много мъжка игра, малко не му достигна, естествено и опита, няма нужния опит. Истомин е от най-опитните играчи, прецизен, с много добър сервис. Още веднъж искам да поздравя Адриан за мъжката игра."

"Има много неща, върху които да се работи. Той е още на 16 години, трябва да се работи физически, има какво да се пипне върху сервиса. Той определено работи по-добре от преди. Важното е, че основното е на лице, това е талантът, желанието за работа. Върху тази основа е лесно да се гради."

Чудесни изяви, потенциал, но загуба за талантливия Донски

Трайков сподели, че е впечатлен и от Алекс Донски: "Поздравявам Алекс за добрата му игра. Той показа също много голямо развитие. Днес се представи по много достоен начин. Клижан е много именит състезател, трета година играе тук, стигна полуфинал и четвъртфинал, условията тук му помагат. Поздравявам го за добрата игра. Оттук насетне само да ни радва."

"Може да поработи върху играта от основна линия. Разполага с чудесен сервис, може да подобри процента, може да варира, има много неща, които да се подобрят, но важното е, че работят в правилната посока."

А какво е мнението му за тандема на Димитър Кузманов и Васко Младенов?

Кузманов и Младенов не успяха да преодолеят Шаран и Липски

"Рутина, опит, тук нещата се решават в няколко точки. Нашите момчета не са свикнали да играят пред такава публика, такава огромна зала. Още в самото начало да срещнеш такива именити противници, не е лесно."