Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че не се чувства физически добре след двата турнира в Австралия. Българинът разкри, че е почувствал сериозни болки в рамото в последните мачове от Аустрелиън Оупън. Първата ни ракета е направил необходимите прегледи в Монако преди да отлети за България и обяви, че чака резултатите във всеки един момент. 

Купа Дейвис не стои на дневен ред за Григор Димитров

Както е известно, световната тенис звезда и българска гордост Григор Димитров трябва да защитава титлата си от миналата година на едно от най-големите спортни събития у нас - DIEMA XTRA Sofia Open. Турнирът от сериите АТП 250 ще се проведе между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец. Първата ни ракета кацна на родна земя в петък в 14 часа.

"Винаги има напрежение. Най-голямото напрежение идва от самия мен. Понякога тялото просто не иска. Вчера бях в Монако, направих прегледи, защото не се чувствах добре в края на турнира. Рамото ме болеше, изобщо не се чувствах добре. Трябваше да намеря начини да се възстановя. Никога не искам да играя турнир, ако не се чувствам добре. Резултатите ще дойдат до няколко дни и се надявам всичко да е наред, за да се включа на ниво. Имах изключителни болки в последните дни. Изцяло съм доволен, понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Дал съм си почивка максимално тези дни. В следващите дни ще знам със сигурност повече. Не мога да давам никакви обещания. Когато разбера повече, ще споделя с всички вас", призна Григор.

„Турнирите в Австралия са едни от най-добрите за мен. Имаше доста тежки мачове. Мач след мач почнах да влизам във форма, но наистина много се поизморих. Можеше да играя и по-дорбе, но още не бях влязъл в небоходимата форма. Надявам се с месеците това да се подобри. Почивката ми беше само седмица в края на миналия сезон и на следващата бях отново с фитнес треньора ми. Не очаквах всичко толкова бързо да се случи. Също така не съжалявам за нищо. Това е един добър път, направих правилните неща през сезонна. Нещата вървят добре", допълни той.

"Ще помислим и ще поговорим с отбора, ако все пак лекарите ме посъветват да запазя рамото си.Това не е лесно решение за взимане. Тук подкрепата е уникална, обичам да играя. Да се надяваме, че ще се готов да участвам", каза още първата ни ракета .

"Резултатите казват всичко за 2017 година. Стремях се да направя най-добрия избор за себе си. Може би всичко, което съм направил и решенията, които съм взел, ми донесоха този голям успех в края на годината. Защо да не надградя? Когато стигнеш едно ниво, винаги искаш и повече и повече. Исках да започна още по-добре 2018 година. Но това е положението в момента. Продължаваме напред. Тенисът е маратон, не е спринт. Годината е дълга, но за момента постоянството е важно", каза Димитров.

Димитров коментира отпадането си на четвъртфиналите в Откритото първенство на Австралия. Българинът не успя да защити точките си от миналата година, когато отпадна на полуфинал след епичен сблъсък с Рафаел Надал. 

„Каквото и да кажа, ще звучи като извинение. Когато нещо не се получава, просто не се получава. Мисля, че играх добър тенис като цяло в Австралия. Искам да продължа да бъда позитивен, останалите неща лесно могат да се подобрят. Не всеки ден можеш да се събудиш и да играеш на 100%. Има дни, в които не можеш да работиш на високи обороти. Понякога сервисът ми не работеше и трябваше повече да разчитам на останалите си качества."

Димитров също така изказа мнение по идеята на Нвак Джокович за създаването на независим съюз на тенисистите. Наскоро сърбинът призова своите колеги да поискат повече пари от наградните фондове на турнирите.

"ATP е на едно много добро ниво. Не виждам каква толкова по-голяма промяна може да се направи нещо. Шефът на ATP си върши добрe работата. Гледам да стоя далеч от тази тема", коментира той.