Ясни са вече осмината състезатели, които ще имат честта да затворят сезона в мъжкия тенис. Те ще участват на финалния АТР-турнир в Лондон в зала "О2 Арена" от 11 до 18 ноември. 

С ранкинга си това заслужиха Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Марин Чилич, Доминик Тийм, Александър Зверев и Кевин Андерсън. Към тях трябваше да се присъедини и Хуан Мартин дел Потро, който беше четвърти в света, но травма в капачката на коляното го спря. 

Това означава, че в надпреварата ще участва първата резерва Кей Нишикори, като просто това трябва да бъде официализирано в следващите дни. Втората резерва е американецът Джон Иснър, който също има големи шансове да се появи в Лондон. 

Причината е, че травма измъчва и Рафаел Надал, като неговото участие съвсем не е сигурно. Ако испанецът обяви оттеглянето си, каквито очаквания има, десетият в света янки ще попадне на неговото място. 

Българската звезда Григор Димитров, който миналата година спечели надпреварата в Лондон, тази година няма да играе там, защото не успя да защити точките си от миналия сезон и ще се свлече в долния край на Топ 20 от другата седмица.