Организаторите на силния турнир в Пекин обявиха програмата си за сряда. Голямата битка, която интересува българските почитатели на тениса е между първата ни ракета Григор Димитров и най-силния аржентинец Хуан Мартин дел Потро. 

Григор срещу Дел Потро във втория кръг

Двамата се изправят един срещу друг в първия двубой от вечерната сесия, което означава, че ще стартират не преди 14:30 часа българско време. За тях е отредено да играят на Централния корт. 

Гришо показа характер в Пекин, удържа победата

Гришо и Дел Потро стигнаха до този сблъсък след победите си в първия кръг. Българинът се справи трудно с намиращия се в страхотна форма босненец Дамир Джумхур, докато аржентинецът спря уругваеца Пабло Куевас. 

Григор: Искам още една-две титли до края на сезона

Победителят от срещата между тях ще се срещне в третия кръг срещу един от Роберто Баутиста-Агут и Аляж Бедене, които спорят в другия сблъсък, който трябва да излъчи четвъртфиналист в тази част от схемата. 

Димитров и Надал - конкуренти, а като братя

Досега балансът между Димитров и Дел Потро е 5:1 успеха в полза на аржентинеца. Българинът обаче може да се похвали с последната победа в двубоите им, което се случи на Мастърса в Синсинати през август. Впоследствие Гришо спечели най-голямата титла в кариерата си.