Сърбия срещу Великобритания се очаква да бъде най-любопитният мач от четвъртфиналната фаза на Финалите за купа "Дейвис", които ще се проведат през ноември в испанския град Малага.

Сърбите, в чиито състав се очаква да бъде водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, завършиха на втора позиция в предварителна група "А" зад тима на Чехия и можеха британците или Нидерландия.

При този жребий е възможно да има мач между Джокович и трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри. Двамата не са играли помежду си от 2017 година насам, въпреки че в средата на миналото десетилетие водеха едно от най-големите съперничества в мъжкия тенис.

Победителят от двойката между Великобритания и Сърбия ще играе на полуфиналите с победителя от двойката между Нидерландия и Италия.

В другата половина на схемата е шампионът Канада, който е в четвъртфиналите ще срещне тима на Финландия. Победителят от тази двойка ще играе на полуфиналите с победителя от мача между Чехия и 28-кратния шампион Австралия.

Финалите в Малага ще се проведат между 21 и 26 ноември.