Българската звезда на тениса Григор Димитров най-после взе в ръце първия си трофей за 2018 г. Това е отличието от отборната надпревара Лейвър Къп, която се проведе отвъд Океана и се състоя за втора проедна година. 

Родният тенисист беше част от тима на Европа, който надделя над представителите на Света с 13:8. Шампионските точки за успеха осигури Александър Зверев с победата си над Кевин Андерсън с 6:7, 7:5, 10:7, което се оказа и последният мач в надпреварата. 

Димитров участва в два мача на Лейвър Къп. На сингъл той надделя над Франсис Тиафо с 6:1, 6:4, а после на двойки заедно с партньора си Давид Гофен отстъпиха на тандема Джак Сок/Ник Кириос с 3:6, 4:6. 

За българина това беше първо отличие в това състезание, което се проведе за първи път миналата година в Прага. Зверев и Роджър Федерер бяха на страната на победителите и през 2017 г., а освен Гришо за първи път трофея вдигнаха още Новак Джокович, Давид Гофен и Кайл Едмънд. 

Ето и кои участваха на Лейвър Къп 2018: 

Отборът на Европа: Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Григор Димитров, Давид Гофен, Кайл Едмънд, Жереми Шарди (резерва); капитан – Бьорн Борг, вице-капитан – Томас Енквист

Отборът на света: Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кириос, Франсис Тиафо, Николас Хари (резерва); капитан – Джон Макенроу, вице-капитан – Патрик Макенроу