Българската звезда в тениса Григор Димитров се чувства на правилния път към завръщане в Топ 10 на световната ранглиста. Той изпадна от него с изявите си миналата година, но постепенно се катери към него. 

Той вече е 15-и след титлата си в Бризбейн, а сега се готви за участието си в първия турнир от Големия шлем за годината Australian Open. Там очакванията са също да се представи на много високо ниво. 

"Сега съм в страхотна форма, една от най-добрите в кариерата ми. Само трябва да поддържам тази линия и да се влагам максимално и да следя да правя правилните неща на ежедневна база." 

"Сега имам кураж и увереност, че заслужавам мястото си, но все още има дълъг път пред мен. Още съм далеч от Топ 10, точките ми са малко, но ако продължавам по същия начин, бъда здрав и правя правилните неща, всичко ще бъде наред", сподели Гришо. 

Той не смята, че има какво повече да променя в представянето си, просто трябва да подобрява дребните детайли в него, за да продължава в същия дух. И титлата от Бризбейн му е помогнала за това. 

"Наистина не мисля, че трябва да променям нещо голямо в играта си, за да спечеля голям турнир. Постоянен съм в тренировките си, в ежедневната си рутина, както и в цялостното си поведение на и извън корта." 

"Това ми помага много в играта, само трябва да съм здраво стъпил на земята и да се фокусирам върху това, което е пред мен и върху целите си. Това е нещото, върху което ще се концентрирам за представянето си", сподели Гришо и говори за усещането от трофея в Австралия.  

"Не бях печелил титла от повече от година и затова този трофей от Бризбейн е специален за мен. Но пък от друга страна, чувствам се, че работих достатъчно за него, преодолях всички пречки и всичко, което ми се беше насъбрало през последните месеци. Затова тя беше една страхотна награда за мен", заяви Димитров и благодари на близките си за подкрепата. 

"Аз съм много тежък в оценките към себе си и затова искам да благодаря на семейството си и на екипа си, защото всеки път, когато не се чувствам 100% готов, винаги има някой от тях, който да ми каже истината в очите и да ми прати положителна енергия." 

"Всеки мач, в който стигна до победата, вдига самочувствието и увереността ми. Сега пак съм на радара на играчите и те искат да ме победят. Това не трябва да го забравям никога, но аз съм достатъчно уверен в себе си и съм готов да играя във формат 3 от 5 сета и да дам всичко най-добро от себе си", сподели още българският тенис ас.