Днес най-силният българин в историята на мъжкия тенис Григор Димитров празнува своя 27-и рожден ден. И какъв по-добър начин да отпразнува празника си, освен да излезе на корта в епичен сблъсък. 

Първата ни ракета започва участието си на Мастърса в Рим, а първият му съперник е японецът Кей Нишикори. Победителят от този мач ще се изправи в следващия кръг срещу германеца Филип Колшрайбер. 

Двамата излизат на корт "Next Gen Arena" във втори двубой от програмата за деня. Това прави очаквания му начален час около 13:30 часа българско време. Преди тях трябва да се изиграе мача от програмата при жените между Слоун Стивънс и Кая Канепи. 

Димитров и Нишикори имат четири сблъсъка до момента помежду си, като всички те са на твърди кортове. В тях азиатецът е излизал победител на три пъти и с времето се е доказал като много труден опонент на българина. 

Нишикори доскоро беше контузен и загуби много позиции в ранглистата. В началото на годината той дори участва в Чалънджър, за да натрупа игрова практика. Постепенно обаче започна да възвръща формата си и отново е този опасен съперник за всеки в елита на световния тенис, не само за първата ни ракета. 

Най-доброто представяне на Гришо в италианската столица е полуфиналът тук от 2014 г. Това беше и първият му полуфинал на турнир от сериите Мастърс. През миналата година той отпадна на старта от Хуан Мартин дел Потро.