В Австрия са притеснени за голямата си звезда в тениса в момента Доминик Тийм. Медиите в страната очакват със свито сърце турнира в София, който може да се окаже сред крайъгълните камъни за младия тенисист през сезона му. 

Според авторитетното издание "Лаола", ако Тийм не спечели надпреварата в българската столица, има огромна вероятност да изпадне от Топ 10 още до края на този месец. А завръщането после след най-добрите десет в света ще е много тежка задача. И на пътя към тази цел стои тежко препятствие - Григор Димитров. 

"Доминик Тийм има задача в София през предстоящата седмица. Там той е поставен под номер едно и почива в първия кръг. Дебютът му в надпреварата ще е срещу някого измежду Николос Басилашвили от Грузия и Адриан Манарино от Франция, когото е побеждавал три пъти в трите им мача."

"Но на полуфиналите идва трудното препятствие, защото там вероятно ще го очаква любимецът на публиката Григор Димитров. А победата е задължителна в София, защото може да се окаже, че Тийм има много точки за губене."

"През февруари 2016 г. той спечели 930 точки, като има да ги защитава в Акапулко, Буенос Айрес и Рио де Жанейро. А провал в София ще означава, че ще трябва да прекоси света и да защитава успехите си в Мексико, което е натоварващо", написаха от "Лаола" в материала си, посветен на голямата звезда на австрийския тенис.

Ако всичко върви по мед и масло за Доминик Тийм и Григор Димитров, срещата им на полуфинала би трябвало да е особено интересна. През тази година те вече се срещнаха веднъж и Гришо взе победата. Това се случи на турнира в Бризбейн.  


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !