Българската звезда на тениса Григор Димитров разкри на какво се дължат проблемите му на корта в последните няколко месеца. Съвсем очаквано, всичко е следствие на болките в рамото, заради които пропусна месец и половина след Аустрелиън Оупън и които явно не са отшумели все още. 

И въпреки това той записа две поредни петсетови победи на Ролан Гарос, за да си извоюва мач срещу 24-ия в схемата и победител в турнира от 2015 г. Стан Вавринка. Двамата ще играят днес около 19:00 часа в мач от третия кръг. 

"Сега оценявам и се радвам на всяка една победа, която постигна. Наистина не ме интересува срещу кого се изправям, просто искам да побеждавам. Все пак съм играл срещу всеки от елита. Сега срещу Стан ще е един много, много важен мач за мен."

"Така ще е, защото имах много проблеми през последните два-три месеца. Трябва да се отбележи, че рамото ми не беше добре, не е добре. Много неща се промениха за мен. Да, сега получавам един свеж полъх с тези победи. Така че те ме карат да се чувствам прекрасно и да гледам с увереност напред", заяви Димитров. 

Една от големите новини около него в края на миналата година беше началото на сътрудничеството му с легендата Андре Агаси. Гришо разкри, че тепърва ще има повече време да работи с него, а след края на сезона в Европа през юли, ще замине в САЩ, където двамата ще бъдат още повече време заедно. 

"Сега не мислим седмица за седмица с него, гледаме просто да напаснем графиците си, колкото можем, за да имаме повече време заедно да работим. С него си говорим за всеки един малък аспект и детайл на тениса. Контактът ни с него е ежедневен."

"Вече имаме един прекрасен старт с него. Аз съм огромен щастливец да имам този човек в щаба си. След края на сезона в Европа с Уимбълдън, очевидно е, че заминавам за Щатите и ще прекарам много време с него в подготовка", заяви Гришо.