Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро бяха елиминирани експресно още в първия си мач на двойки на турнира в Индиън Уелс. Те бяха победени от Фелисиано Лопес и Марк Лопес с 6-4 6-2. 

Първият сет започна със сравнително рутинни подавания, преди испанците да поведат с 40-15 на чужд сервис при 2-2. Реализираха още първия брейкбол и излязоха напред в резултата.

Григор Димитров/Мартин дел Потро

източник: Gulliver/Getty Images

Испанците продължиха по-агресивно и се добраха до точки за пробив в следващите два сервис гейма на опонентите си.

Димитров и Хуан Мартин дел Потро се спасиха. При 5-4 българинът и партньорът му си издействаха три шанса да върнат пробива, но не съумяха да го направят и отстъпиха в първия сет с 4-6.

Втората част започна с ранен аванс за Лопес/Лопес. Още в откриващия гейм те поведоха с 40-0 на начален удар на опонентите си и макар да се стигна до дюс, взеха решаващата точка и затвърдиха на 15 – 2-0.

Димитров/Дел Потро се добраха до два шанса да върнат интригата при 2-1, но пропиляха и двата, след което отстъпиха на 0 в своето подаване. Фелисиано Лопес и Марк Лопес имаха два мачбола на начален удар на съперниците си, но трябваше да чакат до своя, за да дадат край на мача – 6-4 6-2.

На сингъл Григор Димитров започва участието си на турнира в Индиън Уелс, като в мач от втори кръг излиза срещу Фернандо Вердаско. Двубоят на българина е трети на централния корт, където програмата стартира в 21:00 ч. българско време, което значи, че Григор ще е на корта в раните часове на неделя.