Испанецът Фернандо Вердаско ще бъде първият съперник на Григор Димитров в турнира в Индиън Уелс, който е с награден фонд от 7,97 милиона долара.

Григор на корта в ранната съботна сутрин

В срещата от първия кръг номер 29 в света се наложи с 6:2, 1:6, 6:2 над аржентинеца Гидо Пея и във втория кръг ще срещне поставения под номер 3 българин.

Двубоят между Димитров и 39-годишният Вердаско е част от съботната програма на турнира, а началният му час ще бъде определен допълнително.

До момента двамата са се изправяли един срещу друг в три мача. Статиската е в полза на Гришо, който има 2 победи и една загуба срещу испанеца. За последно двамата премериха сили на Мастърса в Монте Карло през 2015 година. Тогава българинът се наложи над съперника си с 6:4, 4:6, 6:4 в първия кръг на надпреварата.

Ясно е кога Григор стартира на Индиън Уелс

Димитров стартира участието си на двойки още в петък вечер местно време, което пък в България ще бъде ранна съботна сутрин. Там ще си партнира с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Двубоят ще започне не преди 18 часа местно време, което значи не преди 4 часа сутринта у нас

Техни съперници в първия кръг са опитните испанци Марк Лопес и Фелисиано Лопес.