Българската звезда в тениса Григор Димитров обясни защо се е стигнало до поражението от Роджър Федерер на финала в Ротердам и извлече позитивите и негативите от този двубой. Той разкри, че няма да е честно спрямо Маестрото да се оправдава с физическите си проблеми, които го измъчваха. 

"Просто не е времето да спечеля сега. Играх с каквото имах като възможности и оръжия, това е. Няма как да мисля останалото - срещу кого играя, как играя. Винаги се старая да спечеля мача", заяви Димитров, цитиран от "Дарик".  

"Както казах, не мисля за опонента и кой е той. Мисля за себе си, за моята игра, как да се представя по-добре. Но Роджър играе абсолютно освободено, знае всеки един ъгъл на корта, движи се добре, въобще всичко му помага." 

"Изиграните мачове със сигурност са най-позитивното. Мач след мач играех по-добре, но наистина съжалявам, че не успях да разгърна играта до степента, до която искам. Но това е, продължаваме напред. Подкрепата беше наистина уникална, залата беше пълна с български знамена, за съжаление не успях да дам най-доброто от себе си." 

"Едни от най-добрите мачове за годината изиграх тук със сигурност. Но все пак това е само трета надпревара за 2018 г. Да се надяваме, че с всяка изминала седмица нещата ще се получават все по-добре и по-добре." 

"Със сигурност четвъртфиналът и полуфиналът играта беше на много добро ниво и нещата се получаваха все повече. Няма смисъл да говоря за финала в момента, искам да оставя това зад себе си и да продължа напред. Позитивно искам да мисля, да почина няколко дни и да започна наново." 

"Опитах да променя нещо, но не се получи, за съжаление никой мач не продължава само няколко гейма. Няма да е честно да се оправдавам със здравословното състояние, просто Роджър игра страхотно", заяви Гришо на пресконференцията след мача.