Григор Димитров сподели своето мнение преди началото на Мастърса в Монте Карло, който се явява начало на сезона на клей за най-добрите тенисисти.

Българинът изрази задоволство от подготовката си и анализира спецификите на червената настилка. Според него на клей "всичко е възможно", а за собствените си очаквания каза, че се надява да се справи по-добре от предишните години.

Червеното тенис шоу започва в Монте Карло

"Това е първият Мастърс на клей, различна локация, наслаждаваме се на гледката, радвам се и да бъда у дома. Хубаво е да си вкъщи, приключих в Маями рано, имах време да се върна, да си взема нужното време, и да се подготвям у дома, на тези кортове, на които скоро ще играя."

"Много може да се случи на клей. Това е от специалните настилки, на които фаворити са не само тези, които се движат добре. Обичам да казвам, че всичко може да се случи на тази настилка. За мен е много приятно да играя на нея, израснал съм на нея, така че нека започнем и да се надяваме на добро представяне."

А какви са целите му за клей турнирите? "Не искам да казвам, че се целя в това, но със сигурност искам да се представя по-добре от миналите години, това е справедлива цел. Всеки турнир на клей е турнир, в който искам да се представя добре. Тялото ми се чувства добре, движа се добре по корта, за съжаление досега не съм успявал да спечеля равностойните мачове на клей, това е №1 като цел сега. Ако успея да го направя, ще имам успех."

А какво е специфичното в подготовката на клей? "Първите дни са много важни, да свикнеш с движението на клея. Важни са и упражненията, с които се предпазваш от контузии. Има плъзгане, трябва да си готов да загрееш повече, всичко да е на място. Иначе всичко е подобно, да, игровият ти план е малко по-различен, но все пак най-важното е да удряш топката."

"Най-хубавото е, че обичам да се плъзгам по корта, лошото е, че ти цапа обувките", допълни шеговите Димитров.

Григор Димитров

източник: Gulliver/GettyImages