Григор Димитров внесе още малко яснота по решението си да не играе на турнира в София през февруари. В интервю пред bTV ракета №1 на България сподели, че има желание да играе пред родна публика, но взима решенията, които са най-добри за кариерата му.

„Аз също искам да дойда в България, да играя пред родна публика. Но този професионализъм, който съм събрал, отбора, всичко сме съгласували да направим най-доброто за кариерата ми За момента не”, сподели Димитров.

А на въпрос, дали доброто качество на участниците в София може да бъде стимул все пак да участва, отговори: „Аз всеки турнир се състезавам с тези играчи, единственият стимул е че сме пред родна публика, но е частен турнир.”

„Давам пример Чехия, голяма държава. Защо нямат един АТР турнир? Защото искат всичко да се развива. Правят много Фючърси и Чалънджъри, защо нямаме такива в България? Защо трябва да докараме Григор Димитров или Вердаско, ок, аз мога да правя други неща за България. Аз оценявам подкрепата, на всеки турнир виждам знамената, оценявам го, но ако се помага, да се помага по правилния начин.”

Григор: Няма да играя в София, това е частен турнир