"Има няколко дни в годината, в които всеки удар се получава. Но аз работя здраво за тези дни", сподели щастливият Гиргор Димитров, след като разби Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на Финалите на световния тур

С категоричния си успех Гришо си осигури място на полуфиналите на надпреварата, като съперникът му ще стане ясен след изиграването и на третите мачове от двете групи. "Има няколко дни в годината, в които каквото и да направиш, се получава. Но аз работя здраво за тези дни. Много съм щастлив да спечеля този мач, благодарен съм. Доста пъти сме играли с Давид. Това е един специален ден. Искам да благодаря на отбора си, приятелите ми и семейството ми са тук. Движението ми по корта бе доста добро, ретурите ми бяха солидни", коментира веднага след двубоя Димитров. Той не пропусна да благодари и на мощната българска агитка в лондонската зала "О2", като се обърна към тях на български език: "Благодаря Ви, на хората със знамената".

С този успех Димитров сериозно увеличи шансовете си да завърши на първо място в група "Пийт Сампрас". Ако това се случи, той ще избегне сблъсък със световния номер 2 Роджър Федерер на полуфиналите, като негов съперник ще бъде Александър Зверев или Джак Сок.