Българската звезда на тениса Григор Димитров е пробвал пореден метод да възстанови тялото си от всякакви болежки по време на престоя си в Синсинати за турнира от сериите Мастърс, който се проведе там миналата седмица. Той се е подложил на криотерапия в града, съобщават местните медии. 

Там се намира най-популярната и даваща най-добри условия в САЩ лаборатория, предлагаща тази иновационна технология. Става въпрос за Arctic Blast Cryo, а доста голяма част от състезателите в надпреварата в Охайо са ползвали услугите ѝ през изминалия период. 

При въпросната криотерапия тялото се подлага на охлаждане при температури около -129 градуса по Целзий, като в определени случаи тя може да бъде свалена и до -168 градуса. Според специалистите, по този начин се постига лечение на тъканите дори на клетъчно ниво. 

Тази терапия е страхотна за възстановяване след тежък мач, но и за лечение на възпаления, травми, както и редица други проблеми. Съвсем не е учудващо, че Димитров е посегнал към метода, особено като се има предвид първо, че изигра маратонски и натоварен мач със Стан Вавринка, от когото отпадна в първия кръг, а и второ, че отдавна се бори с контузия в рамото, заради която резултатите му страдат през 2019 г.