За българските фенове на тениса големите турнири в САЩ и Австралия често са означавали безсънни нощи, за да наблюдават изявите на Григор Димитров и да му стискат палци. Е, за старта на изявите на първата ни ракета в любимия му Мастърс в Синсинати няма да им се наложи да стоят будни по малките часове на деня. 

Бившият №3 в света открива изявите си в американския турнир срещу много добре познатия си съперник Стан Вавринка днес. Битката между двамата е първа на централния корт и стартира от 18:00 часа българско време, което е идеален часови диапазон за родните любители на аристократичния спорт. 

Това ще е 11-и мач между двамата, като досега швейцарският ветеран води с 6:4. Но битката между тях ще е истинско дежавю, защото се изправят един срещу друг за четвърти път в последните 13 месеца в първи кръг на даден турнир. 

Само преди седмица те отново трябваше да спорят в първи кръг, тогава на Мастърса в Монреал. Тогава, както и в другите им срещи на старта на турнирите, победител излезе Вавринка. Последните четири победи в съперничеството са на сметката на швейцареца. 

Но последната победа на Гришо над този съперник дойде именно в Синсинати, когато го преодоля на 1/8-финалите през 2016 г. А тази надпревара е по-специална за българина, защото именно тук през 2017 г. той спечели единствената си за момента титла от турнир от сериите Мастърс. 

През настоящата година Димитров е крайно неубедителен и претърпя огромен срив в представянето си, което го свлече и в ранглистата. И тъй като има точки за защитаване и от Синсинати, ще трябва да се бори задължително за победа, ако не иска да падне и по-ниско от това 74-о място в света, на което се намира в момента.