Най-добрият български тенисист Григор Димитров не спести комплиментите си за победителя от Аустрелиън Оупън Роджър Федерер. Както е известно, швайцарецът е само на победа от това да окупира първата позиция в световната ранглиста. 

Федерер става най-възрастният №1 след Ротердам?

По този начин Федерер ще се превърне в най-възрастният номер 1 в историята, ако успее да постигне целта си в Холандия. Той ще подобри постижението на Андре Агаси, който заемаше тази позиция на възраст от 31 години и 131 дни.

Григор заяви, че това постижение може би няма да бъде подобрено за дълъг период от време. 

"Няма думи, които да опишат това, което той прави на корта. Всеки път поднася нови изненади и достига висини, които изглеждат недостижими. Ако той стане номер 1, това ще е един непостижим рекорд", каза Димитров.

Един мач и едно велико постижение - Федерер на прага на големия връх

Иначе Димитров вече си осигури място на полуфиналите на турнира в Ротердам, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Андрей Рубльов. По-късно тази вечер Федерер ще се изправи срещу Робин Хаасе и при победа първото място в ранглистата му е кърпа вързано. 

Ясен е началният час на полуфинала Димитров-Гофен

При евентуален успех на Димитров на полуфинала срещу Давид Гофен, той има отличната възможност да излезе на финал срещу швейцареца.