Най-добрият български тенисист Григор Димитров изглежда повече от доволен от категоричната победа с 6:3, 7:6 (3) над Сам Куери, която го класира на за първи път на четвъртфинал на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Шанхай.

Григор прегази Куери и е на четвъртфинал в Шанхай

„Знаех какво представлява играта му. Той сервира силно и използва бързината на корта, търси печелившите удари. Знаех, че ще е трудно, но всъщност всичко започна още вчера (срещу Райън Харисън б.р.). Нямах много време да си почина, но съм доволен, че преминах тези мачове. Чувствам се добре, а това е добър знак”, каза Димитров след двубоя.

„Сам е труден съперник и когато има късмет, се играе трудно срещу него. Днес още в първия гейм се изправих пред два брейкбола. Знаех, че търси победата, но не очаквах да започне така и да контролира играта от основната линия”, допълни той.

Очакваното е факт: Отново мега сблъсък Димитров-Надал!

„Трябваше да намеря ритъма си. След първия сет знаех, че всичко е под мой контрол, но той ме притискаше на всяко мое подаване и ми създаваше трудности. В тайбрека, чувствах, че контролирам разиграванията, което е малко странно, когато играеш тайбрек. Чувствах се невероятно и сервирах много добре. Мачът бе интересен, защото исках да видя не само на какво физическо ниво съм, но и на какво психическо”, призна още Григор.

„Обичам да играя на закрито. Цялата атмосфера тотално се променя. Геймовете днес бяха мноо бързи. Кортът е малко по-бърз и когато е закрито е по-различно, влажността е друга. Аз обаче не съм играл на открито от три дни и честно казано не знам какво е чувството да играеш на открито в момента”, коментира първата ни ракета.

Какво иска Григор след година? Да бъде №1!

„Рафа е невероятен тази година. Няма какво повече да се каже”, категоричен е Григор.