След три победи в три дни, днес Григор Димитров излиза за своята четвърта победа в тазгодишното издание на Мастърса в Монте Карло.

В тандем с Давид Гофен българинът вече е на четвъртфинал на двойки, а в ранния четвъртък следобед ще опита да стигне до топ 8 и на по-важната надпревара, тази на сингъл.

В първия си двубой Димитров започна лошо, но завърши отлично, побеждавайки французина Пиер-Юг Ербер с 3:6, 6:2, 6:4. Сега за него следва още по-трудно препятствие в лицето на опитния германец Филип Колшрайбер.

34-годишният Колшрайбер стигна до трети кръг за първи път от 2013-а насам след победи над Тенис Сандгрен с 6:2, 6:2 и над финалиста от миналата година в Княжеството Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 6:2.

Опитен германец е следващият съперник на Григор

През годините Колшрайбер има много успешни участия в Монте Карло като всичките му 10 загуби в Княжеството са срещу топ 20 тенисисти. На два пъти той е достигал до четвъртфиналите - през 2007-а и 2010-а.

Със същото може да се похвали и Григор Димитров. Той бе част от топ 8 през 2013-а и 2015-а, а сега ще се опита да стигне до тази фаза за трети път. Той вече подобри резултата си от миналата година, когато загуби още в първия си мач от Ян-Ленард Щруф.

Българинът се бори за достигане и до четвърти четвъртфинал през сезона след Бризбейн (полуфинал), Аустрелиън Оупън (четвъртфинал) и Ротердам (финал).

Двубоят между Димитров и Колшрайбер е втори в програмата на втория по големина корт. На него програмата започва в 12 часа българско време с мача между Роберто Баутиста Агут и Давид Гофен, а след тях на корта ще излязат Димитров и Колшрайбер.

Именно Баутиста Агут и Гофен пък ще определят и евентуалния следващ съперник на Григор на четвъртфинал.

До този момент световният №5 и Колшрайбер, който в момента е №40, имат един мач помежду си. Той е именно на клей и бе спечелен от Григор - 7:6(7), 6:4 на Мастърса в Мадрид през 2017-а.

Двубоят днес можете да следите в GONG.BG!