Григор Димитров коментира възможността да попадане във финалния турнир на ATP. Сега българинът и осмият в надпреварата Андрей Рубльов имат разлика от 645 точки. Първата ни ракета все още има добри шансове да се класира за Торино.

Най-доброят български тенисист не скри, че се надява да успее да се класира.

„Ще направя всичко възможно, за да се класирам. Но в крайна сметка аз самият съм си най-големият критик и никой не оказва по-голям натиск върху мен от мен. Никой. И винаги е било така. Това е лична битка за мен в момента. Ако се получи ще е супер, ако не – също“, сподели Григор Димитров.

Тогава ще има повече почивка?

„Да, но дори не говоря за това. Вече наистина не гледам на всичко от тази гледна точка, защото ако сега не искам да играя на някои турнири, не се чувствам готов, тогава няма да играя в тях. Разбира се, рейтингът е важен, но за мен не толкова. Преди, да, но вече не“, каза още Григор Димитров.

„Да, спокоен съм, защото това не е нещото, което ще ме направи най-щастлив или ще се появят пеперуди в стомаха ми. Това, което правим, е невероятно и специално само по себе си. Чудесно е, ако можете да играете в продължение на много години, както правя аз, и се надявам, че ще правя още много години. И много се радвам за това“, каза още българинът.

„Успех на всички, които някой ден могат да направят това, което ние направихме. Казвам го на тези, които ни съдят. Никога не съм им обръщал особено внимание, защото затова могат да говорят само тези, които са направили повече от мен“, каза още Григор.

„Така че, независимо дали стигам до финалния турнир, или не, независимо какво ще се случи преди края на годината, няма да се обезсърчавам“, добави още Димитров.

Българинът ще стартира участието си на АТР 250 турнира в Стокхолм в четвъртък.