Григор Димитров сериозно разкритикува днешното си представяне в мача срещу Райън Харисън от втория кръг на турнира в Шанхай. Въпреки че постигна труден, но все пак засужен успех над американеца, побеждавайки го с 3:6, 6:3, 7:6 (8:6), българинът заяви, че е допуснал множество грешки, които са щели да му струват скъпо в мач срещу противник от по-високо поставените в схемата.

Григор счупи шанхайското проклятие с американски привкус

"До последно се надявах. Изоставах с 3:6, а Райън играеше наистина добре. Смятам, че заслужаваше да спечели мача. При най-важните точки играх със сърце. Чувствах се добре на корта, но осъзнавам, че можех да загубя. Като за първи мач не бях в оптимално състояние, търсех ритъма в играта си. Щастлив съм, подобни двубои, в които не показваш най-доброто от себе си, означават много за мен", каза Димитров след срещата.

Историческият триумф на Гришо в титаническата битка с Харисън

"Допуснах лек спад в представянето си в третия сет. Изиграх един слаб гейм, а той заигра по-освободено. Търсех начин да се върна в мача. Не мога да да си позволявам подобни грешки. Срещу съперник от поставените по-високо едва ли щях да мога да постигна успех. Това е добър урок за мен. Ще се подготвя за следващите мачове и се надявам да не правя такива грешки“, допълни той.