Григор Димитров е уверен, че може да постигне нещо голямо в тениса. След успеха си над Алехандро Табило 6:7, 7:6, 6:2 в Маями, той беше специален гост на телевизионното студио, посветено на турнира.

Хасковлията смята, че опитът е онова, което му помага на корта в тежки моменти.

Мисля, че колкото повече време прекарваш на корта, толкова повече започваш да разбираш играта. И мисля, че когато запишеш победа, това помага да се изгради тази увереност в ключовите моменти“, сподели Григор Димитров.

Българинът премина в третия кръг на турнира Маями Оупън, като тази вечер ще срещне германеца Яник Ханфман.

Преминавайки през тези моменти, вече сякаш пулсът ми не се ускорява или, знаете ли, остава доста постоянен. И мисля, че това ми дава някаква стабилност, осъзнатост в тези моменти. Така че определено... Мисля, че натрупаният опит помага. Но в същото време и се наслаждавам на играта. Това е нещо, което искам да продължа да правя“, каза още тенисистът.

Но как успява да се справи на всеки фронт - професионалния тенис и личния живот?

Ако говорим за баланса между корта и живота извън него… Мислех, че има моменти, в които имах чувството, че мога да направя всичко едновременно. С времето разбрах силните си страни на корта и извън него. Започвам да разбирам как мога да балансирам тези... Ще кажа тези моменти, защото всичко това е момент. В един момент си на корта. В другия момент си навън и се лекуваш. В следващия момент се подготвяш за мач, турнир, каквото и да е“, каза Григор.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Вярвам, че все още мога да бъда претендент за големите трофеи. И го доказах отново през последните месеци. И отново го доказвам. Просто искам да продължа по тоз път. Знам, че ако правиш всички неща правилно, може би в крайна сметка ще получиш тази възможност. От всеки зависи как ще го направи. И единственото, което можете да правите, е да го преследвате. Каквото и да е, тръгнете след него. И кой знае", завърши Димитров.

Съперникът на Григор Димитров в третия кръг на турнира в Маями -  Яник Ханфман - е на 32 години. Той е под номер 56 в световната ранглиста.