След победата Григор Димитров застана в чудесно настроение за традиционното интервю на победителя в мача. Българинът спечели в три сета уникално труден двубой срещу Алехандро Табило.

„Не съм сигурен какво направих. Бях просто в двубоя. Играх срещу един от най-добрите сервиси, срещу които съм се изправял и то от много дърлго време. Не можех да чета сервисите му. Бях обаче много концентриран. Останах в мача, това е. Не направих нищо извънредно. Бях солиден в тези моменти. Всички тези неща ме върнаха в мача и в третия сет бях много силен.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Малко или много исках да съм смирен без значение дали ще спечеля или ще загубя. Просто трябваше да остана в мача и да го завърша. Без значение дали той има аванс или не. Аз съм имал такива периоди. Когато си под напрежение, искаш да го прехвърлиш на другия човек на корта. Мисля, че атмосферата бе много добра. Публиката бе чудесна и за двамата с толкова много чилиици и българи. Това ми харесва. Хубаво е да имаме тази енергия на корта. Ще се постарая да съм готов за утре“, заяви Григор Димитров.