Григор Димитров победи Роберто Карбайес Баена с 6:1, 6:4 в мач от втория кръг на турнира от сериите ATP 250 в Женева. Българинът бе по-добрият играч, като не остави никакви шансове на своя съперник. Димитров не бе пробит нито веднъж, като доминираше със своя начален удар. Слайс бехкендът отново бе едно от основните оръжия на Гришо. Следващият опонент на българина ще бъде Кристофър О`Конъл на четвъртфиналната фаза на турнира в Женева.

ПЪРВИ СЕТ - 6:1

Григор Димитров започна убедително първия си сервис гейм, като загуби само една точка, но беше 100% на първи сервис и не се стигна до дълги разигравания - 1:0. Първата ракета на България продължи с доброто си представяне и на сервис на противника, като стигна до точка за пробив, при която вкара няколок чудесни слайс бекхенда, а Карбайес Баена накрая допусна непредизвикана грешка от форхенд и това бе пробив за Гришо - 2:0.

Димитров уверено сервира и допусна единствено една грешка от втори сервис, като на първия си начален удар отново не даде шанс на съперника си, успявайки да затвърди категорично пробива си на 15 - 3:0. Роберто Карбайес Баена се мобилизира и успя да вкара повече първия си начален удар, като доминираше, допускайки едва една грешка. Испанецът успя да намали резултата, печелейки гейма си на 15 - 3:1.

Това по никакъв начин не разконцентрира българина, който за около една минута съумя да спечели подаването си на 0 - 4:1. Григор Димитров реши да атакува отново подаването си на съперника, като достигна до две точки за пробив, които бяха отразени, но при третата възможност, която се появи Гришо влезе чудесно в разиграването и реши да не рискува, като отново използва сечения бекхенд като основно оръжие и това му донесе успех, като реализира втори пробив - 5:1.

Григор Димитров сервира за сета, като изгуби две точки на втори сервис, но остана стабилен при своя първи начален удар и спечели подаването си на 30, успявайки да поведе в сетовете. Българинът не загуби нито една точка на първи сервис в този първи сет.

ВТОРИ СЕТ - 6:4

Роберто Карбайес Баена добре започна втория сет, печелейки подаването си на 0, а сервисът му работеше безотказно, като реализира и първия си ас - 0:1. Григор Димитров загуби първата си точка при вкаран първи сервис и изпита затруднения в този гейм, но все пак съумя да го спечели на 30 - 1:1. Роберто Карбайес Баена не продължи да сервира по чудесен начин, като първият му сервис започна да му носи бързи и лесни точки, а това доведе и до бързо спечелване на гейма на 15- 1:2.

Григор Димитров бе изключително прецизен и макар че допусна първата си двойна грешка в мача, не срещна трудности да затвори подаването си на 15 - 2:2. Роберто Карбайес Баена загуби увереност в следващия гейм и Григор Димитров усети това, като стана по-агресивен. Стигна се до две точки за пробив пред българина, като той съумя с търпение да дочака грешна на съперника си, който пресили удар и от втората възможност Гришо проби - 3:2.

Българинът не бе особено убедителен в подаването си и това бе първият по-сериозен тест на негов сервис. Григор допусна и двойна грешка, но след това реализира ас. Стигна се до 40:40, но Димитров запази самообладание и с помощта на началния си удар успя да затвърди пробива си - 4:2.

Роберто Карбайес Баена успя да възстанови самочувствието си с нов успешен сервис гейм на 15, като намали резултата - 4:3. Григор Димитров загуби първата точка, като изпитваше трудности с това да играе на първи сервис. Българинът бе концентриран и влезе в дълги разигравания, които успя да спечели, взимайки гейма на 15 - 5:3.

Гришо допусна няколко непредизвикани грешки и сякаш чакаше геймът да приключи, за да се фокусира върху подаването си - 5:4. Българинът се справи чудесно, сервирайки за мача. Началният му удар бе на изключително ниво, като спечели подаването си на 0 и спечели двубоя с 6:1, 6:4.


Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу испанеца Роберто Карбайес Баена в двубой от втория кръг на турнира от сериите ATP 250 в Женева.

Двамата ще излязат един срещу друг на централния корт в швейцарския град веднага след края на предходния мач между Маркос Жирон и Тейлър Фриц, които играят в момента.

Григор е поставен под номер 4 в турнира и започва участието си директно от втория кръг, докато испанският му съперник игра и в първия рунд, където победи сънародника си Даниел Ринкон с 6:4, 4:6, 6:0. Това ще е втори мач помежду им, като Димитров печели с 6:1, 6:3 и отказване на противника заради травма на "Ролан Гарос" през 2020 година.

Последният мач на първата ракета на България бе срещу Новак Джокович във втория кръг на “Мастърс”-а в Рим преди десетина дни, когато Ноле се наложи с 6:3, 4:6, 6:1.