Григор Димитров сподели интересни мисли за парите и това, което притежанието им прави с хората. Според №19 в света на тениса парите никога не са били цел за него, но са способни да обезсмислят много неща, включително и мотивацията за тениса.

„Материалните награди са лесна работа, винаги са били второстепенни. Имам всичко, което съм се нуждаел. Винаги съм бил спокоен човек, не искам да бъда някой, който не съм”, каза Димитров от Монте Карло за bTV „Това е странен въпрос. Мога с и без тях. Знам и двете страни на нещата. Всичко е следствие. Парите са следствие, не са били цел в живота.”

„(Притежанието им) Обезсмисля много неща, обезсмисля защо продължаваш да играеш тенис, защо искаш да летиш всяка седмица, да спиш на различна възглавница, защо трябва да ядеш определени храни, толкова много въпросителни има. Това е различна тема, доказал съм неща. Не ги мисля, защото съм го приел като начин на живот, то е страст. Пристрастен си към нещо, което не можеш да го разбереш, кой иска да малтретира тялото си всеки ден? На мен ми доставя удоволствие.”

„Без мъченията, през травми, толкова много са нещата. Винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Когато разбрах, че обичам тениса, не го приемам като работа, а като част от себе си. Понякога искам да избягам от това нещо, но после се връщаш. В момента най-добър съм в тениса.”

Гришо: Искам да играя в България, но правим най-доброто за кариерата ми