Поредна изненада се получи на турнира от сериите Мастърс в Маями и тя пряко касае първата ни ракета Григор Димитров. Тя се получи в мача между французите Ришар Гаске и Жереми Шарди. 

Поставеният под номер 30 Гаске отпадна безславно в два сета от сънародника си, който е чак 90-и в света. А това означава, че Шарди може да срещне в третия кръг Гришо, стига българинът да отстрани Максимилиан Мартерер. 

Иначе първият сет започна страхотно за 30-ия поставен, който поведе с два пробива за 4:1. Но бързо ги пропиля до 4:4, когато на свой ред проби отново. Но 90-ият в света върна и този брейк за 5:5. 

Шарди взе подаването си и в последния възможен момент преди тайбрека реализира четвъртия си пробив в сета и общо седми и за двамата в него, за да поведе с 1:0. Във втория сет на корта Гаске просто отсъстваше и така отпадна безславно от надпреварата. 

Ако Димитров и Шарди се срещнат в следващия кръг, това ще е пети мач между тях. Досега нашето момче води с 3:1 успеха, като единствената му загуба е през вече далечната 2011 г. в първия кръг на Ролан Гарос. След това го бие на Аустрелиън Оупън през 2012 г., в Бризбейн през 2015 г. и на US Open през 2016 г.